Rejestracja · Zaloguj
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Zupa tajska z krewetkami
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się

Zupa tajska z krewetkami

Przepis
Składniki:
250 g krewetek
2 marchewki
1 cebula
1 puszka mleczka kokosowego
1, 5 łyżki czerwonej pasty curry
1 łodyga trawy cytrynowej
1 łyżka sosu rybnego
2 ząbki czosnku
1 mała papryka chili
3 łodygi szczypiorku
1 limonka
sos sojowy do smaku
Etapy przygotowania:
1.) Cebulę poddusić na maśle w garnku z grubym dnem, następnie dodać do niej czerwonej pasty curry oraz mleko kokosowe.
2.) Wszystko zalać około 1,5 l wody.
3.) Trawę cytrynową zmiażdżyć i dodać do zupy razem z pokrojoną w plastry limonką
4.) Następnie dodać do zupy marchewkę pokrojoną w pół-krążki.
5.) Gdy marchew będzie już miękka, dodać krewetki i zagotować.
6.) Dodać łyżkę sosu rybnego, 2 starte ząbki czosnku i doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
7.) Zupę można udekorować papryczką chili i dymką
Komentarze
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Komentarz:
Dziękujemy za dodanie komentarza.
Joanna
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Obserwują autora: 7 osób
zobacz wszystkich