Rejestracja · Zaloguj
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Schab w sosiku z pieczarek
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się

Schab w sosiku z pieczarek

Przepis
Składniki:
3 grubsze plastry schabu
35 deko pieczarek
Śmietana szefa kuchni 22%
Masło
Wegeta
Sól i pieprz
Pietruszka
Etapy przygotowania:
1. Każdy plaster schabu "dziórkujemy" nożem ( sprawi to, że będzie on króchy i soczysty), przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy z każdej strony.

2. Na osobnej patelni smażymy pokrojone pieczarki z 2 łyżkami masła, przyprawiamy je solą, pieprzem i wegetą. Gdy pieczarki puszczą sok dodajemy śmietanę i mieszamy, aż sos się zredukuje.

3. Usmażone plastry schabu polewamy sosem i dekorujemy natką pietruszki. Ja polecam do tego kaszę gryczaną i buraczki :)
Komentarze
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Komentarz:
Dziękujemy za dodanie komentarza.
Blueberry
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Obserwują autora: 3 osoby
zobacz wszystkich