Rejestracja · Zaloguj
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Papryka faszerowana
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się

Papryka faszerowana

Przepis
Składniki:
60 dag mięsa mielonego
5 ładnych i równych papryk czerwonych
1 mała marchewka
2 cebule
2 jajka
sól
pieprz
szczypta ostrej papryki
Etapy przygotowania:
- Paprykę myjemy, odcinamy czubek i oczyszczamy z nasion.
- Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajamy startą na drobnych oczkach marchewkę i smażymy dalej.
- Do mięsa wbijamy jajka, dodajemy podsmażoną marchewkę z cebulą. Wszystko przyprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką, dokładne mieszamy farsz.
- Do środka papryki wkładamy farsz.
- Nadziane papryki układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w 180 około 1 godzinę.
- Upieczone papryki udekorować świeżymi ziołami.
Komentarze
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Komentarz:
Dziękujemy za dodanie komentarza.
Tasty
Zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami :)
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Obserwują autora: 5 osób
zobacz wszystkich