Rejestracja · Zaloguj
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Karkówka słodko-kwaśna
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się

Karkówka słodko-kwaśna

Przepis
Składniki:
350 g karkówki
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
1 jajko
4 łyżki mąki kukurydzianej
olej do smażenia
1 zielona papryka
1/2 marchewki
1 świeże chili
2 starte ząbki czosnku
1 łyżeczka startego świeżego imbiru
5 łyżek soku pomidorowego
1 łyżka sosu sojowego
3 łyżki miodu
1 łyżka mąki kukurydzianej
1 mała puszka ananasów
Etapy przygotowania:
Karkówkę pokroić na niewielkie kawałki, obtoczyć je w mące, roztrzepanym jajku i ponownie w mące.
Wrzucić na patelnie i smażyć na jasnobrązowy kolor, po usmażeniu odstawić na chwilę
Na drugiej patelni rozgrzać olej i dodać marchewkę pokrojoną w krążki, paprykę pokrojoną w kostkę, chili, starty imbir i czosnek, smażyć około 2 minuty.
W szklance wymieszać sos sojowy, sok pomidorowy, miód, sok z ananasów i mąkę.
Następnie powstały sos dodać do warzyw, mieszając cały czas aż sos zgęstnieje. (gdy będzie zbyt gęsty dodać wodę)
Następnie dodać jeszcze mięso i kawałki ananasa pokrojone w kostkę. Chwilę poddusić. GOTOWE!
Komentarze
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Komentarz:
Dziękujemy za dodanie komentarza.
Joanna
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Obserwują autora: 7 osób
zobacz wszystkich