Rejestracja · Zaloguj
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Canneloni
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się

Canneloni

Przepis
Składniki:
1 opakowanie cannelloni (25 dag)
50 dag mielonego mięsa wieprzowego
1 kg pomidorów
2 łyżki oliwy
3 ząbki czosnku
szczypta cukru
1 cebula
1 łyżeczka tymianku
25 dag sera mozzarella
łyżeczka masła
sól, pieprz
natka pietruszki do dekoracji
Etapy przygotowania:
1.)Pomidory rozgniatamy w garnku, gotujemy (nie dolewając wody) a następnie przecedzamy przez sito. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru

2.)Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na łyżce oliwy.

2.)Dodajemy mięsko i smażymy aż się zrumieni.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie dodajemy połowę przecieru pomidorowego i przyprawiamy ziołami. Wszystko dusimy ok. 30 minut.

3.)Makaron Cannelloni gotujemy w osolonym wrzątku. Delikatnie pojedynczo wyjmujemy z garnka. Makaron faszerujemy farszem. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy nasze nadziane cannelloni, polewamy pozostałym sosem pomidorowym i układamy na wierzchu plasterki mozzarelli.

4.) Wszystko wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około pół godziny.

5.) Gotowe danie dekorujemy natką, może też być świeże oregano lub bazylia.
Komentarze
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Komentarz:
Dziękujemy za dodanie komentarza.
mojesmaki
Gotowanie jest dla mnie magią, oczywiście nie tą czarną :) Jestem wróżką w swojej kuchni. Ogromną radość sprawia mi przyrządzanie niezwykłych potraw i smaków z najzwyklejszych produktów, to właśnie jest magia!
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Obserwują autora: 8 osób
zobacz wszystkich