Rejestracja · Zaloguj
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Sałatka z pieczonym burakiem
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się

Sałatka z pieczonym burakiem

Przepis
Składniki:
5 pieczonych buraków
2 pokrojone dymki
1 gruszka pokrojona w kostkę
1 szklanka "podartych" liści bazylii
1 szklanka rozdrobnionego sera feta
1 garść orzechów włoskich

Na dressing:
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu jabłkowego
2 łyżki miodu
Etapy przygotowania:
Buraki dokładnie umyj, każdego z osobna owiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz przez około godzinę w temperaturze 250 stopni.
Po upieczeniu, wyjmij buraki z folii i poczekaj aż ostygną, następnie obierz je i pokrój na nieduże kawałki.
Wszystkie składniki z wyjątkiem buraków i fety, polej dressingiem i wymieszaj , następnie dodaj buraki a na końcu fetę. ( Nie mieszaj już bo buraki zabiarwią całą sałatkę)
Smacznego!
Komentarze
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Komentarz:
Dziękujemy za dodanie komentarza.
Basia
Gotowanie to moja pasja. Uwielbiam gotować zwłaszcza dla innych. Nie boję się eksperymentować w kuchni. Chętnie podzielę się z wami moimi inspiracjami.
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Obserwują autora: 6 osób
zobacz wszystkich