Rejestracja · Zaloguj
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Sałatka z grillowanych warzyw.
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się

Sałatka z grillowanych warzyw.

Zdrowe i szybkie danie. Warzywa można jeść same, jak również podać z makaronem, ryżem lub kaszą jaglaną :)
Przepis
Składniki:
1 żółta cukinia
1 zielona cukinia
Po pół papryki żółtej, zielonej i czerwonej
1 fioletowy bakłażan (może też być ten tradycyjny ciemno granatowy)
5 pomidorków koktajlowych czerwonych
5 pomidorków koktajlowych żółtych
Garść zielonej fasolki szparagowej
2 łyżki oliwy z oliwek
Etapy przygotowania:
- wszystkie warzywa dokładnie umyć.
- fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie
- bakłażana, cukinię żółtą i zieloną pokroić w gróbe plastry, następnie każdy z plastrów podzielić a jeszcze cztery części, paprykę pokroić w średnią kostkę.
- na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek i wrzucić wszystkie warzywa, smażyć na małym ogniu aż warzywa będą miękkie.
- pod koniec dodać pomidorki pokrojone na połówki, warzywa doprawić solą i pieprzem i smażyć jeszcze przez minutę.
Gotowe.
Komentarze
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Komentarz:
Dziękujemy za dodanie komentarza.
Beauty-kitchen
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Obserwują autora: 3 osoby
zobacz wszystkich