Rejestracja · Zaloguj
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się

Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym

Proste, szybkie i smaczne danie.
Przepis
Składniki:
1 średnia pierś z kurczaka
30 gram pieczarek
3/4 szklanki śmietany kremówki
łyżka masła
odrobina pietruszki
Etapy przygotowania:
Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy.
W garku z grubym dnem roztapiamy łyżkę masła i wrzucamy pieczarki, smażymy aż puszczą sok i odrobinę się zarumienią, wówczas dodajemy śmietankę i doprawiamy sos solą i pieprzem.

Pierś z kurczaka należy umyć , następnie oczyścić z błon i chrząstek.
Pierś przekrajamy na pół, doprawiamy i smażymy na patelni.

Usmażone piersi polewamy sosem i posypujemy pietruszką.
Podajemy z ziemniakami, kaszą lub ryżem.
Komentarze
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Komentarz:
Dziękujemy za dodanie komentarza.
Jola
Uwielbiam gotować, choć często brakuje mi na to czasu. Gotuję więc głównie szybkie i proste dania.
Chętnie się nimi pochwalę, bo mimo że proste w przygotowaniu to jakie pyszne.
Moim zdaniem najprostrze domowe danie jest lepsze, niż jedzenie na mieście.
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Obserwują autora: 5 osób
zobacz wszystkich