Rejestracja · Zaloguj
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Jabłka w karmelu
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się

Jabłka w karmelu

Bardzo polecam, prosty sposób aby osłodzić sobie jesienne dni :)
Przepis
Składniki:
* 5 ładnych równych jabłek
* 1 łyżka masła
* 1 szklanka brązowego cukru
* 2 łyżki wody
* 1 łyżka słodkiej śmietany kremówki
* 5 patyków (mogą być takie do szaszłyków)
Etapy przygotowania:
1.) Jabłka należy umyć i osuszyć.
2.) Masło roztopić w małym garnku z grubym dnem. Następnie należy dodać cukier, wodę i śmietankę. Mieszając doprowadzić karmel do wrzenia.
3.) Gotować jeszcze około trzech minut,gdy karmel zgęstnieje i będzie ciągnący, należy zestawić go z ognia.
4.) Jabłka nabij na patyki i delikatnie oblej je karmelem.
5.) Obtoczone jabłka ułóż na półmisku, można je jeść od razu, lub odstawić na 30 minut, wtedy karmel mocniej zgęstnienie .
SMACZNEGO!
Komentarze
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Komentarz:
Dziękujemy za dodanie komentarza.
5 listopada 2013, 12:36
Pycha:)
Tasty
Zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami :)
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Obserwują autora: 5 osób
zobacz wszystkich