Rejestracja · Zaloguj
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Jabłka smażone w cieście
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się

Jabłka smażone w cieście

Przepis
Składniki:
3 jabłka
1/2 kg mąki
2 jajka
szklanka wody gazowanej
1/2 szklanka mleka 3,2% tłuszczu
2 jajka
odrobina soli i pieprzu
łyżeczka proszku do pieczenia
olej
cukier puder i cynamon
Etapy przygotowania:
Mąkę wymieszać z wodą, jajami i mlekiem.
Dodać płaską łyżeczkę proszku do pieczenia.
Doprawić solą i pieprzem.
Jabłka obrać ze skórki, pokroić na plasterki około centymetrowej gróbości.
Z plasterków jabłek wydrążyć gniazda nasienne.
Jabłka nadziać na widelec, maczać w cieście i smażyć na złoto.
Ja zawsze odcedzam nadmiar tuszczu kładąc usmażone placki na ręczniku papierowym.

Gotowe placki posypać cukrem pudrem i cynamonem.
Komentarze
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Komentarz:
Dziękujemy za dodanie komentarza.
Joanna
X
Zaloguj się aby skorzystać z tej opcji
Nie masz jeszcze konta – zarejestruj się
Obserwują autora: 7 osób
zobacz wszystkich